İbradı ilçemiz Antalya il merkezine 170 kilometre uzaklıkta bulunuyor. İlçeye Konya tarafından da, Antalya tarafından da ulaşılabiliyor. Ancak yol yapım çalışmaları nedeniyle bir süre boyunca stabilize yol üzerinde yolculuk etmeniz gerekebilir.
Burada görülebilecek yerler arasında Altınbeşik mağarası, tarihi düğme evler, Erymna antik kenti, 900 yıllık çınar ağacı oluşturuyor. Bölgedeki endemik bitkileri gözlemlemek için doğa gezisi rotaları oluşturulmuş durumda. Bu bitkilerden en bilinenlerden birini kardelen çiçeği oluşturuyor. Ancak Roma döneminden kalma Erymna antik kentinin tanıtımına pek önem verildiğini söylememiz pek olanaklı değil.
İbradı'da bulunan tarihi düğme evler 1890'dan sonra yapılmış evlerden oluşuyor. Çünkü bu dönemde çıkan yangında bütün evler harap olmuş. Osmanlı mimarisini yansıtan evler ardıç ağacı ve dolgu malzemesi olarak taşlardan oluşuyor. Evlere dikine yerleştirilen ağaçların duvardaki görüntüsü düğmeye benzediği için bu evlere düğme ev adı veriliyor. Evlerin giriş kapıları ve cumbaları ahşap süsleme sanatı ile süslenmiş durumda.
Yöre halkı bu evlerin sağlıklı mimariye sahip olduğunu düşünüyor. Bu evde bir gün gecelemenin ve bölgedeki doğal besinlerle beslenmenin ömrü bir yıl uzatacağı düşünülüyor bazı köylülerce.
İbradı'nın geçim kaynaklarını hayvancılık, ormancılık, tarım ve el zanaatcılığı oluşturuyor. Ayrıca üzüm, incir ve kestane yetiştiriciliği de yapılıyor. Bu bölgede önceden Rumlar yaşamışlar. Bu nedenle esli zamanlarda burada şarap yapımının da önemli olduğu düşünülebilir.
Bu bölge Roma döneminde kereste kaynağı olarak kullanılmaktaymış. İbradı'nın iklimi Antalya'nın aksine nemli değil ve yaz aylarındaki sıcak günlerde bile ilçenin iklimi çevreyi gezme açısından elverişli.
İbradı'nın bir diğer önemli yerini Altınbeşik Mağrası oluşturuyor. Altınbeşik Mağrası Beyşehir Gölü ile bağlantılı ve Mağaraya botlarla girilebiliyor. Büyüklük açısından dünyanın sayılı mağaraları arasında yer alan Altınbeşik Mağrası'nın yüksek oksijen içeriği nedeniyle ozon terapisi benzeri etkiye sahip olduğu düşünülüyor.
İbradı'nın bir diğer özelliğini kültür sanat ortamı oluşturuyor. Hukukçu öğretim üyesi Muammer Aksoy İbradlıymış. İbradı'da adına yapılmış bir kültür merkezi bulunuyor.
Bu kültür merkezinde sergilenen fotoğraf sergilerinden birinde İbradı'yı anlatan fotoğraflar sergileniyor. 3 bin nüfuslu bir ilçe için hiç de az sayılmaz.