Floransa'yı gezme rehberi



Roma'da trenle 1,5 saatlik bir yolculukla Floransa'ya geçiyoruz. Floransa'nın rönesans stili heykellerinin sergilendiği Signoria Meydanı'nda ideal insanı tasvirleyen Davut heykeli (Yukarıda). Davut heykelinin aslı Galeria Akademia'da sergileniyor.

Floransa Rönesans döneminde ticaret ve bankacılığın merkezi durumundaymış. Floransa'yı bir kaç saatte dolaşabiliyoruz. Floransa'da Rönesans stili heykellerinin sergilendiği yerlerden biri de Bargello müzesi.



Bargello müzesinde Giambologna'nın Mercury adlı heykeli. Mercury elinde yılanlı asa ile betimlenmiş. (Solda)





Floransa'nın merkezineki görkemli Duomo katedrali.










Duomo'nun karşısında ondan daha önce romanesk stilde yapılmış olan vaftizhane. Vaftizhanenin kapısı eski lahitten altın kaplama tasvirler bulunuyor. (Solda) Duomo'dan bir ayrıntı (Sağda).




Floransa'da tamamlanmamış çok sayıda mimari eser ve sanat yapıtı bulunuyor. Floransa'da ön cephesi tamamlanmamış San Larenzo kilisesi. (Aşağıda)







Tren garının hemen karşısında olan Santa Maria Novella kilisesi. Kilisenin alt bölümleri gotik stildeyken, üst kısımları rönesans stilinde yapılmış. (Solda) Kilisenin yanında ilk eczane olduğu söylenen bir bölüm bulunuyor. Boccacio'nun Veba salgınını anlattığı Decameron adlı kitabında bu kilisede geçen ve salgın dönemindeki ahlaki çöküntüyü anlatan bir sahne bulunuyor.





Üzerinde çeşitli imalathaneler olan eski köprü (Ponte Veccio) Bu köprü Arno nehrinin iki yakasını bağlamaktaymış. Buradaki imalathaneler çevre kirliliğine yol açtığı için sonradan kapatılmış. (Sağda) 



Leonardo'nun otopsi yaptığı rönesan stilindeki Santo Spirito kilisesi. (Solda)









Avrupa'nın ilk kimsesiz çocuklar bakımhanesi. Duvarlarında kundağa sarılmış bebek figürleri bulunuyor.  (Solda) Bakımhanenin hemen yanında kilisesi bulunuyor.  Kimsesiz bebeklerin bırakıldığı kabul yeri (Sağda)