Uyuyan güzel Kastamonu

Kastamonu tarihi dokusu korunmuş kentlerimizden birisi. 
Kent merkezini oluşturan Valilik Konağı, önündeki Cumhuriyet meydanı ve çevresindeki kamu binaları tarihi mimari yapısı ile korunagelmiş.



Kastamonu Cumhuriyet Meydanı

Nasrullah Köprüsü

Nasrullah cami ve şadırvanı


Kastamonu'da çok sayıda tarihi ev korunmuş, restore edilmiş ve yeniden kullanıma sokulmuş. Bu binalar arasında kamu binalarının yanı sıra çok sayıda müze, konaklama tesisi, lokanta ve ev bulunuyor.

Mimarlar Odası Kastamonu temsilciliği

Kent merkezinde bulunan Yılanlı Külliyesi Selçuklular döneminde cami, şadırvan ve şifahane olarak inşa edilmiş bir yapı. Şifahane yangın sonucunda tahrip olmuş ve geriye sadece kapısı kalmış. Selçuklular döneminde yapılmış bir başka şifahaneyi ise Çankırı'da bulunan Taşmescit oluşturuyor.


Yılanlı Külliyesi

Külliye'nin giriş kapısındaki yılan figürleri


Kasaba köyündeki Mahmutbay Cami.

Kasaba köyündeki Mahmutbey camisi çivi kullanılmadan, giydirme tekniği ile yapılmış ahşap bir cami. Cami'nin ahşap süslemeli kapısının orjinali daha önce çalınma tehlikesi geçirdiği için etnoğrafya müzesinde saklanıyor. 

Kastomonu'nun kuzeyinde yer alan ilçeleri arasında arabayla giderken eşsiz güzellikteki doğa ile karşılaşmanız kaçınılmaz. Kastamonu Türkiye'nin uyuyan güzeli desek yeri var.